Information

Välkommen till Hjälpmedelsboden!

 Jag heter Åsa Josefsson och är legitimerad arbetsterapeut. Startade företaget hösten 2016 i liten skala vid sidan om mitt ordinarie arbete. Idag är det mer eller mindre ett heltidsjobb. Arbetar fortfarande som arbetsterapeut, då via uppdrag som konsulent. Sortimentet utökas/ändras hela tiden och det är framför allt önskemål/förslag/efterfrågan från er kunder som påverkar detta. 

Här nedan finns lite praktisk information:


  • Har du köpt egen rollator och är i behov av reservdelar. Hör av dig så hjälper jag till med att få tag på det du behöver. 

  • Föreningar: Vid årsmöten eller liknande kan jag komma och informera om vilka hjälpmedel man kan få av kommun/region samt vad som är egenansvar (införskaffa själv). Kostnad: 1000 kr. Kan även visa/sälja diverse hjälpmedel. Kostnad: 2000 kr. Tillkommer reseersättning utanför Filipstads tätort.

  • Föreningar eller andra privata grupper kan boka besök i butiken. Man får information om företaget och om gällande regler kring hjälpmedel (ex vad som är egenansvar). Ta kontakt via telefon eller e-post för mer info.

  • Hembesök: Jag kommer hem till dig efter överenskommelse (gäller Filipstad och närliggande kommuner). Inom Filipstad utan kostnad. Övriga - 500 kr (ex för provkörning av Eloflex).


Service av Eloflex

Har du en Eloflex elrullstol/scooter och är i behov av service. Då har du nu möjlighet att få det via Hjälpmedelsboden hos Hero's AMD.

Pris för genomgång, rengöring och smörjning: 950 inkl. moms.

Kan du inte komma till Filipstad står du som kund själv för frakten. 

För mer information och bokning ring Per Hero: 070-31 11 434. 


NYHET!!

Samarbete mellan Hjälpmedelsboden och Resurscentrum i Karlstad! På Resurscentrum finns en visningsmiljö där man har möjlighet att titta och prova olika hjälpmedel. För att underlätta eventuella köp av hjälpmedel kommer jag att finnas på Resurscentrum 2:a måndagen i månaden 11.00-14.00 med början den 11 september. Har du varit i visningsmiljön och provat går det bra att ringa mig så tar jag med aktuell produkt till nästa tillfälle. 

Datum i höst: 9 oktober, 13 november och 11 december.

Samtal pågår med andra kommuner om liknande samarbete.